Sök djur
Tema
Vägledning
Artikel
Krävs dator med internet
Avsnitt
 
Teman - Vägledning

Teknik och uppdatering av program _ _

Om teknik och uppdatering av program

Man behöver bara en dator med internet för att kunna använda svenska-djur.se samt världens-djur.se. Det krävs inga tekniskt avancerade datorer eller program.

Uppdatering
Vi strävar efter att svenska-djur.se samt världens-djur.se ska kunna användas på alla datorer som har en internetuppkoppling. Utöver att man har en webbläsare installerad t.ex. Internet Explorer, kräver de sidor som har videoklipp och animationer flash player som är gratis att ladda ner om man mot förmodan inte redan har det på datorn.

Videoklipp och animationer
Videoklippen och animationerna visas med hjälp av Adobe flash player. Alla våra animationer är gjorda så att de fungerar från version 9 eller senare versioner. Videoklipp kan även visas utan flash i en browser som kan visa html5.

Du kan hämta den senaste versionen här:
Adobe flash player

Om någon ändrat i inställningarna kan man behöva ge tillåtelse för att visa dem. I Internet Explorer går du in i menyn:

  • "Verktyg"
  • "Internetinställningar"
  • "Avancerat"

Här tillåter du:

  • "Visa videoklipp på webbsidor"
  • "Visa animeringar på webbsidor".

Alla nyare webbläsare kan visa svenska-djur.se och världens-djur.se utan problem. det har ingen betydelse vilket operativsystem du använder (PC eller Mac). Om du upptäcker att det inte fungerar hos dig vill vi väldigt gärna höra av dig - med upplysningar om vilket operativsystem och vilken webbläsare du använder, så kan vi förbättra läromedlena.

Skriv ut
Alla sidor på svenska-djur.se och världens-djur.se kan skrivas ut. Bäst resultat får man om man använder länken "Skriv ut" som finns på alla sidor. Länken går till en utskriftsvänlig sida.

 

Testa om du kan se våra videoklipp här
Testa om du kan se våra videoklipp här